AR T EC_General Mitre_hero
P.135. Project General Mitre P.135.
General Mitre

Organic forms and light to create a spatial symphony

The lighting design of the house in General Mitre is based on the composition of four elements in the interior space. On one hand, there are suspended plates that make up the false ceiling, highlighting the existing structure and defining and configuring a scope. It’s an element that reinforces the spatiality of the house.

On the other, there are the exempt elements (organic forms) freely located in space. They are unique elements that define the way to circulate and generate different spatial relationships. Their materiality, geometry and nature are differentiated from the rest by their language, singular form and texture of the material. Also, the staircase, a double height space that connects and links both spaces, formally, spatially and visually, as well as being part of the lobby space for access to housing. This must be considered as a space of special importance. Finally, the outdoor spaces (planters and pool), terraces, one of which includes a pool, environmentally and functionally linked to the interior, through its elements and visuals from and to the interior.

AR T EC_General Mitre_single
AR T EC_General Mitre_single
AR T EC_General Mitre_single
AR T EC_General Mitre_single
Project information
Client
Alonso Balaguer
Architect
Alonso, Balaguer y Arquitectos Asociados
Awards
Winner, Premios Iluminet 2016
Photo
©Alonso Balaguer, ©Jordi Vidal, ©Miguel Bargalló
Year
2013
Location
Barcelona, Spain