AR T EC_Atelier House Arranz Bravo_hero
P.153. Project Atelier House Arranz Bravo P.153.
Atelier House Arranz Bravo

Embracing natural light to boost creativity

The atelier of painter Eduardo Arranz-Bravo is located in Collserola Natural Park and receives light primarily from a large skylight.

Artec daylight analysis compared the impact of natural light working under a north-facing and south-facing skylight situations. The painter´s goal was to work with natural light as long as possible, so the study proved that a south-facing skylight was more appropriate due to the most profitable use of natural light in both summer and winter. In addition, higher levels of light reflected from materials (luminance) would create less contrast and a greater feeling of environmental comfort.

AR T EC_Atelier House Arranz Bravo_single
AR T EC_Atelier House Arranz Bravo_single
Project information
Client
Painter Eduardo Arranz Bravo
Architect
Jordi Garcés Architects
Photo
©Adrià Goula
Year
2012
Location
Barcelona, Spain